Belépés
Naptár
2900. július 21.
Legutóbbi témák
» Chat 04by Alyara Nirois Szer. Aug. 29, 2012 6:28 pm
» Elköltöztünk!
by Alyara Nirois Szer. Aug. 29, 2012 6:20 pm
» 1...!
by Alyara Nirois Szer. Aug. 29, 2012 7:23 am
» A rét
by Mulan Huryū Kedd Aug. 28, 2012 8:11 am
» Hirig lakrésze
by Hirig Kedd Aug. 28, 2012 6:17 am
» Előcsarnok
by Vera Rider Hétf. Aug. 27, 2012 10:04 pm
» 2...!
by Alyara Nirois Hétf. Aug. 27, 2012 9:42 pm
» Múzeum a XXI. századból
by Mira Hétf. Aug. 27, 2012 9:30 pm
» A lidérces álmok ligete
by Raven Raymore Hétf. Aug. 27, 2012 9:35 am
» 3...!
by Alyara Nirois Vas. Aug. 26, 2012 8:11 pm
Ki van itt?
Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 12 vendég Nincs
A legtöbb felhasználó (74 fő) Pént. Szept. 27, 2024 6:21 am-kor volt itt.
Statistics
Összesen 86 regisztrált felhasználónk van.Legújabb felhasználó: Dzsorsua
Jelenleg összesen 10615 hozzászólás olvasható. in 550 subjects
Chat 04
+16
Eddy Shooter
Dholian Arorlon
Tereus
Aurora D'Oriens
Mulan Huryū
Jóindulat
Arion Scelter
Lisim
Rabraquat
Éadrom
Gramin
Hirig
Caridwen
Laila Finisse
Lynarin Seeragic
Alyara Nirois
20 posters
Mystical Future FRPG :: Off :: Társalgó
8 / 11 oldal
8 / 11 oldal • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Chat 04
Tessát valahogy meséld el mellőle...
Hirig- Valódi pille
- Hozzászólások száma : 1749
Hali. Bocsi csak nyakamba szakad pár ZH és munka. De napokon belül megint leszek. Ha túlélem. Addig kitartást. Csók a hasatokra.
Éadrom- Kerub
- Hozzászólások száma : 203
Hirig írta:Tessát valahogy meséld el mellőle...
Okés, hamarosan rászánom magam.
Éadrom írta:Hali. Bocsi csak nyakamba szakad pár ZH és munka. De napokon belül megint leszek. Ha túlélem. Addig kitartást. Csók a hasatokra.
Nem gond, szokott olyan lenni nekem is. Mondjuk már kezdtem félni, hogy elragadt a Mindent Elnyelő Sötétség... de akkor várunk vissza.
Lynarin Seeragic- Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő (Admin)
- Hozzászólások száma : 1261
Arckönyvünkön megjelent pár újítás, akinek van valami hozzáfűznivalója nyugodtan tegye meg
Hirig- Valódi pille
Staff bácsik és nénik!
Volna egy észrevételem és jobb híján gondoltam itt közzéteszem számotokra.
Azon elmélkedem mostanában, hogy nincs egységes mágiakép a játékunkban. Persze ez bizonyos szintig érthető és kifejezetten jó, hisz a fajok többségénél más-más forrása van a mágiának, viszont meglátásom szerint ott zavaró ahol a fajon belül sincs ilyen.
Konkrétan a varázslóknál vettem észre, hogy amíg a támadó/védővarázs pont/erősség skálán mozog és elég szűkös korlátjai vannak addig a többi varázslat (telekinézis, teremtés stb.) más képességekhez hasonlóan van skálázva. Itt az a gond, hogy ugyebár ezek ugyanúgy tanult varázslati ágazatok mint az elemi mágiák vagyis elvileg ugyanúgy kellene skálázni őket. A született adottság persze más, azoknál abszolút elfogadhatónak tartom hogy korlátozás nélkül viszont drágábban veszik meg. De az tanult varázslásnál egységesíteni kellene szerintem a mágiát. Azt javasolnám hogy a tanult varázslati ágakat (kivéve talán a familiárist és az asztrálutat) egységesen pont/erősség mintára átdolgozni és egy egységes határt szabni, egyfajta manapontot vagy kifáradást.
Egy példa az elképzelésemre: a korlát meghatározására: ((modor+intelligencia)/2)*TSZ+(a legmagasabb mágia szintje) /* ebből elég sok pont összejöhet viszont hamar el is tud fogyni, mivel tölteni még mindig csak 24 óránként 1x lehet */
A mágiáknál pedig például a telekinézis így módosulna: x pont=5kg^x-1 vagyis a felhasznált pontértéknél 1el kevesebbel hatványozunk és ez meghatározza a mozgatható maximális súlyt. Eldobni, komolyabban felgyorsítani persze a súlytól függően lehet. Ha 25 kilót annyi erővel ragadunk meg ami 625 kiló mozgatásához is elég lenne, akkor könnyedén el lehet hajítani.
Ez persze csak ötlet, még finomhangolásra szorul, de egységesíthetné a varázslókon belül a varázslást.
Volna egy észrevételem és jobb híján gondoltam itt közzéteszem számotokra.
Azon elmélkedem mostanában, hogy nincs egységes mágiakép a játékunkban. Persze ez bizonyos szintig érthető és kifejezetten jó, hisz a fajok többségénél más-más forrása van a mágiának, viszont meglátásom szerint ott zavaró ahol a fajon belül sincs ilyen.
Konkrétan a varázslóknál vettem észre, hogy amíg a támadó/védővarázs pont/erősség skálán mozog és elég szűkös korlátjai vannak addig a többi varázslat (telekinézis, teremtés stb.) más képességekhez hasonlóan van skálázva. Itt az a gond, hogy ugyebár ezek ugyanúgy tanult varázslati ágazatok mint az elemi mágiák vagyis elvileg ugyanúgy kellene skálázni őket. A született adottság persze más, azoknál abszolút elfogadhatónak tartom hogy korlátozás nélkül viszont drágábban veszik meg. De az tanult varázslásnál egységesíteni kellene szerintem a mágiát. Azt javasolnám hogy a tanult varázslati ágakat (kivéve talán a familiárist és az asztrálutat) egységesen pont/erősség mintára átdolgozni és egy egységes határt szabni, egyfajta manapontot vagy kifáradást.
Egy példa az elképzelésemre: a korlát meghatározására: ((modor+intelligencia)/2)*TSZ+(a legmagasabb mágia szintje) /* ebből elég sok pont összejöhet viszont hamar el is tud fogyni, mivel tölteni még mindig csak 24 óránként 1x lehet */
A mágiáknál pedig például a telekinézis így módosulna: x pont=5kg^x-1 vagyis a felhasznált pontértéknél 1el kevesebbel hatványozunk és ez meghatározza a mozgatható maximális súlyt. Eldobni, komolyabban felgyorsítani persze a súlytól függően lehet. Ha 25 kilót annyi erővel ragadunk meg ami 625 kiló mozgatásához is elég lenne, akkor könnyedén el lehet hajítani.
Ez persze csak ötlet, még finomhangolásra szorul, de egységesíthetné a varázslókon belül a varázslást.
Éadrom- Kerub
- Hozzászólások száma : 203
Hívása fontos a számunkra, kérjük tartsa a vonalat!
Megvitatjuk, aztán majd kiderül, mi meg hogy módosul. Már ha, ugyebár...
Megvitatjuk, aztán majd kiderül, mi meg hogy módosul. Már ha, ugyebár...
Jóindulat- Mesélő - Általános moderátor
- Hozzászólások száma : 279
Ha valaki Magyarországon születik, hogy lesz külföldi neve?!
Tereus- Szeráf
- Hozzászólások száma : 198
Tereus írta:Ha valaki Magyarországon születik, hogy lesz külföldi neve?!
Hát, ha a szülők származása nem magyar, akkor vezetéknév simán lehet külföldi (vagy nagyszülők, stb., stb. származása). Keresztnév pedig kb. bármi adható. Szerintem...
Lisim- Tipikus XXI. századi
- Hozzászólások száma : 229
Nem olvastam erre utaló dolgot...Lisim írta:Tereus írta:Ha valaki Magyarországon születik, hogy lesz külföldi neve?!
Hát, ha a szülők származása nem magyar, akkor vezetéknév simán lehet külföldi (vagy nagyszülők, stb., stb. származása). Keresztnév pedig kb. bármi adható. Szerintem...
Tereus- Szeráf
- Hozzászólások száma : 198
Ja, hogy az új karakterről beszélsz... akkor nem tudom.
Lisim- Tipikus XXI. századi
- Hozzászólások száma : 229
Úgy tűnik nem csak nekem szúrt szemet ez-az...
Hirig- Valódi pille
Asszem szerepel a kötekedésem pontjai között, mentségemre legyen mondva, még azelőtt véstem fel, hogy itt körbeolvastam volna...
Hirig, meg szeretnélek kérni, hogy ilyen hangvételben ne beszélj a kezdő játékosainkról! Első figyelmeztetés.
Szerintem nem volt semmi a hangvételbe, pusztán egy kérdés volt részemről. ha probléma, hogy egy kis összeszedettséget, értelmet keresek akkor bocsánat. Nem fog előfordulni többet!
Hirig- Valódi pille
Hah, érdemes ilyen légkörben maradnom ahol ily téma folyik rólam?
Dholian Arorlon- Tipikus XXI. századi
- Hozzászólások száma : 16
Egyszerűen csak Hirig írásjelei félreérthetőek, nem akart bántani. Ne aggódj, kérlek, ismerem! ^^
Valóban nem akartalak bántani, az teljesen más, ha megtenném! Örülök, hogy jöttél, csak nem értettem, hogy miért fantázia neved van (egyébként tetszett maga a név), ha már Magyarországról származol?! Pusztán -mint fentebb is írtam-, egy kérdés volt részemről.
Hirig- Valódi pille
Dholian Arorlon!
A régi munka jelképét (sarló és kalapács) megváltoztatták fagyi és galamb-ra. Aminek a jelentése: "Aki nem nyal az repül!"
A hölgyek szavait pedig ne vedd sértésnek/ bántásnak. Segítő szándékúak és ezt tapasztalatból mondom.
A régi munka jelképét (sarló és kalapács) megváltoztatták fagyi és galamb-ra. Aminek a jelentése: "Aki nem nyal az repül!"
A hölgyek szavait pedig ne vedd sértésnek/ bántásnak. Segítő szándékúak és ezt tapasztalatból mondom.
Eddy Shooter- Tipikus XXI. századi
- Hozzászólások száma : 43
És még én vagyok az aki kötözködik?! Ejnye Eddy!
Hirig- Valódi pille
Én hol kötözködtem Hirig drága?
A fagyi meg a galamb szvsz akár annak is felfogható. Egyébként tényleg önkényuralmi rendszerünk van: ha nem tetszik, lehet mást keresni, nem kötelez senki senkit, hogy maradjon. Az csak nekünk öröm, ha tetszik másoknak a világ és játszik nálunk.
Igaz... képletesen értettem. De így visszaolvasva tényleg félre érthető.
+Rossz az aki rosszra gondol. +
+Rossz az aki rosszra gondol. +
Kiváncsi vagyok miféle világ ez, azért jöttem.
Dholian Arorlon- Tipikus XXI. századi
- Hozzászólások száma : 16
Dholian Arorlon írta:Kivárom a végét! Csak megjegyezném, most hogy nem kötekedsz kezdelek megkedvelni téged
Ne aggódj, más is volt így vele, majd elmúlik...
Egyébként nem szoktam kötekedni, csak azokat a momentumokat szóvá tenni, ami számomra nem fér bele a realitás keretébe. A szarkazmusommal járó idézőjeleket meg hajlamos vagyok kifelejteni.
8 / 11 oldal • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Mystical Future FRPG :: Off :: Társalgó
8 / 11 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.